Houten gebinten

Modern vakmanschap

Daken van oude Nederlandse boerderijen worden vaak gedragen door een houtconstructie met gebinten. Deze bestaat uit vrijstaande eikenhouten spanten verbonden door dwarsbalken. Zo’n constructie noemen we in de regel een ‘gebintconstructie’. Dit geldt ook voor woonhuizen met een houten skelet; alleen maken daar de dragende stijlen vaak deel uit van de zijwanden. Het bouwen met behulp van gebintconstructies is een eeuwenoude techniek die haar oorsprong vindt in de middeleeuwen. Als ze het toen al deden en nu nog steeds, dan zegt dat wel iets, niet?

Noesk

Gebintconstructies

De basis van een authentieke gebintconstructie is het gebint zelf: een portaalvormige houten draagconstructie die bestaat uit twee of meer stijlen of staanders die met elkaar verbonden zijn door één of twee horizontale gebintbalken. Voor extra stevigheid maken we gebruik van pen- en gatverbindingen. Een bijkomend voordeel is dat ieder bouwwerk door deze eikenhouten spanten een stijlvolle uitstraling krijgt.

Lees meer over gebintconstructies

Prefab houtpakketten

NOESK levert uw maatwerk prefab constructie op locatie, inclusief nummering, technische tekening en bevestigingsmaterialen. Van moderne bouwwerken tot stijlvolle eikenhouten gebinten met pen- en gatverbindingen: de computergestuurde CNC-machine van NOESK kan ieder type constructie op maat als prefab bouwpakket leveren. Prefab constructies zijn leverbaar in verschillende houtsoorten waaronder eikenhout of douglas uit eigen import.

Lees meer over prefab houtpakketten

Restauratie

NOESK is de specialist op het gebied van gebintconstructies. Maar een houten draagconstructie is niet alleen iets voor een nieuwe woning. Laat de gebintconstructie van uw traditioneel pand door NOESK restaureren. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we waar we in een dergelijk monumentaal pand op moeten letten. Na de restauratie van uw gebintconstructie hoeft u jarenlang niet meer om te kijken naar de houten draagconstructie.

Lees meer over restauratie

Nieuwbouw

Wanneer u aan gebintconstructies denkt, denkt u waarschijnlijk aan traditionele boerderijen. Dat is begrijpelijk en komt inderdaad ook veel voor, maar origineel gebintwerk wordt tegenwoordig ook steeds meer toegepast in nieuwe, karakteristieke woningontwerpen. Want een houten gebintconstructie is met afstand de meest duurzame manier om een huis te bouwen.

Lees meer over nieuwbouw

Renovatie

Al in de middeleeuwen werden gebintconstructies gebruikt bij de ontwikkeling van bouwwerken. Als u een specialist als NOESK in de arm neemt, kunt u deze traditionele techniek bovendien ook toepassen in uw nieuwe woning of de bestaande gebintconstructies laten renoveren. Door vakmanschap en innovatieve oplossingen te combineren, produceren we eiken houten spanten en complete constructies van hoogwaardige en constante kwaliteit.

Lees meer over renovatie