Gebintconstructies

Het bouwen met behulp van gebintconstructies is een eeuwenoude techniek die haar oorsprong vindt in de middeleeuwen. Als ze het toen al deden en nu nog steeds, dan zegt dat wel iets, niet?

Modern vakmanschap en authentieke technieken

Het dak van oude Nederlandse boerderijen wordt vaak gedragen door een houtconstructie. Deze bestaat uit vrijstaande eiken houten spanten verbonden door dwarsbalken. Zo’n constructie noemen we in de regel een ‘gebintconstructie’. Ditzelfde geldt voor woonhuizen met een houten skelet; alleen maken daar de dragende stijlen vaak deel uit van de zijwanden. Ook zowel grote als kleine oude (kap)schuren hebben vaak een dergelijke constructie. 

Authentieke gebintconstructies

De basis van een authentieke gebintconstructie is het gebint zelf: een houten draagconstructie die bestaat uit twee of meer stijlen of staanders die met elkaar verbonden zijn door één of twee horizontale gebinten. Voor extra stevigheid maken we gebruik van pen- en gatverbindingen. Een bijkomend voordeel is dat ieder bouwwerk door deze eikenhouten spanten een stijlvolle uitstraling krijgt.

“Wij zijn heel blij met het houtskelet, zoals geleverd in Rotterdam. Jouw mensen hebben fantastisch gewerkt en het staat er echt heel mooi bij. Echt super!”

Leonie Redert en Reinier Verwoerd

Voelbaar vakmanschap

Behalve dat gebintconstructies oersterk zijn, geven ze uw woning, veranda, carport of schuur een karakteristieke, landelijke uitstraling waar u jarenlang van kunt genieten. Wanneer u uw hand over de zware eikenhouten balken laat gaan, voelt u het vakmanschap en de aandacht voor detail waarmee de constructie is uitgedacht, gemaakt en opgebouwd. Het kwalitatieve hout importeren we zelfstandig, om zo volledig de controle te houden over de materialen én de duurzaamheid.

Constante kwaliteit

De aanpak van NOESK kenmerkt zich door de unieke combinatie van vakmanschap die haar oorsprong vindt in de eeuwenoude techniek, en de toepassing van innovatieve oplossingen. Zo hebben wij de beschikking over een unieke 5-assige CNC bewerkingsmachine die iedere denkbare vorm kan zagen of frezen. Dit maakt het mogelijk om bijzondere constructies te maken van niet alleen hoogwaardige, maar ook vooral constante kwaliteit.

Wilt u ook eigenaar worden van een echte NOESK? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.