Ambacht

Hoe wij ons onderscheiden? Met écht vakmanschap. Onze resultaten onderstrepen dit. Wij bouwen met onze handen en ons hart. Niet voor niets zijn onze medewerkers stuk voor stuk al jaren in dienst. Zij houden de kennis en de passie binnen ons bedrijf.

Bewezen succes met houten gebinten

Al in de Middeleeuwen werd er gebouwd met behulp van gebintconstructies. De basis van deze authentieke constructie is het gebint zelf: een portaalvormige houten draagconstructie die bestaat uit twee of meer stijlen (houten spanten) of staanders die met elkaar verbonden zijn door één of twee horizontale gebintbalken. Wij gebruiken deze techniek vandaag de dag nog steeds en kiezen daarbij voor pen- en gatverbindingen om twee houten delen aan elkaar te verbinden. Niet alleen zorgt dit voor veel extra stevigheid, het geeft de constructie ook dat nostalgische gevoel dat altijd iets extra’s doet voor de uitstraling van het bouwwerk, ongeacht de bouwstijl.

Ook voor afwijkende materialen en afmetingen

Denkt u dat uw bouwplan afwijkende maten bevat of om specialistisch materiaal vraagt? Geen probleem, want NOESK heeft alle houtsoorten en afmetingen voorradig. Een uitkomst voor de hovenier, het bouwbedrijf of de doe-het-zelver. We bieden particulier en ondernemend Nederland altijd een kwaliteitsoplossing op maat. Want de ervaring leert: alles is nu eenmaal mooier wanneer de beste materialen worden gebruikt.

“Ik wilde jullie complimenteren met de juistheid van de maatvoering en afwerking van de verbindingen. Samen met de duidelijke werktekening en een zelf gehuurde kraan, hebben wij het in nog geen drie uur kunnen monteren. Dank hiervoor! Als het mag maak ik graag reclame voor jullie. De timmerman was helemaal verliefd op de constructie en zijn schoonvader wil er ook een!”

S. Schouten

Innovatieve technieken

Voor het zagen en frezen van de gebinten, spanten en andere delen van de constructie maken we gebruik van een unieke 5-assige CNC zaagmachine. Deze machine biedt veel extra mogelijkheden en zaagt met gemak de meest complexe hoeken in een houten balk. Ook kan de machine de schoren verdiepen, een techniek die zorgt dat de houten palen bij krimp niet gaan kieren. Met de hand is een dit een complexe en tijdrovende klus.

Snel(ler) leveren

Dankzij de investering in onze 5-assige CNC bewerkingsmachine kunnen we sneller leveren. Waar voorheen drie werknemers 40 dagen met een gemiddelde constructie bezig waren, zijn we nu in één tot twee weken klaar. Zonder dat dit ten kosten gaat van de kwaliteit, integendeel! We verliezen de traditionele methoden namelijk zeker niet uit het oog, maar schuwen ook een gecombineerde werkwijze met nieuwe, innovatieve technieken niet. Dagelijks werkt NOESK aan hoogwaardige, authentieke gebintconstructies die aansluiten bij de wensen van elke klant.

Prefab bouwpakketten voor aannemers

Wist u dat NOESK dé specialist is in prefab zelfbouwpakketten? Perfect voor de aannemer, hovenier en (semi-) professional!
Neem contact op