Bekijk ook NOESK
Prefab

Restauratie

NOESK is de specialist op het gebied van gebintconstructies. Maar een houten draagconstructie is niet alleen iets voor een nieuwe woning. Laat de gebintconstructie in uw eeuwenoude pand door NOESK restaureren. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we waar we in een dergelijk monumentaal pand op moeten letten. Na de restauratie van uw gebintconstructie hoeft u jarenlang niet meer om te kijken naar de houten draagconstructie.

 

Bekijk ook de reportage die het Limburgse TV L1 maakte van een bijzonder restauratieproject van een monumentale boerderij in de buurt van Venlo waarbij NOESK de originele gebintconstructie tot in details heeft nagemaakt.

Reportage bekijken -  Restauratieproject bekijken

Mogelijkheden voor restauratie
Regelmatig voeren we restauraties uit waarbij we de oude houten spanten en staanders van het balkenplafond vervangen. Wanneer er sprake is van verrotte of verwijderde eiken spanten is het noodzakelijk om de gebintconstructie te restaureren. We vervaardigen nieuwe balken of vernieuwen delen van de constructie die vervolgens nauwkeurig worden ingemeten en zorgvuldig worden geplaatst. Tijdens de restauratie gebruiken we traditionele materialen om de historische uitstraling van uw pand te behouden. Als er meerdere opties mogelijk zijn voor de restauratie van uw gebintconstructie kijken we samen met u welke oplossing het meest geschikt is voor uw pand en welke het beste past bij de uitstraling.

Houten draagconstructie met een nostalgische uitstraling
Bij NOESK combineren we vakmanschap met de toepassing van innovatieve oplossingen; zo hebben wij de beschikking over een unieke 5-assige CNC bewerkingsmachine die iedere denkbare vorm kan zagen of frezen. Hierdoor kunnen we constructies van hoogwaardige en constante kwaliteit produceren. Met een gerestaureerde gebintconstructie behoudt u de nostalgische uitstraling van uw monumentale pand.

Meer over vakmanschap