Verantwoord hout

Duurzaamheid en het maken van verantwoorde keuzes worden steeds belangrijker, dat geldt ook voor ons. Het is van belang dat we grondstoffen en materialen met uiterste zorg en op een duurzame manier gebruiken. Dat geldt ook voor de bossen. Om hier verantwoord mee om te gaan en zo ons steentje bij te dragen zijn wij aangesloten bij keurmerken voor verantwoord en duurzaam bosbeheer. Daarmee ondersteunen we -ondanks dat we voor onze producten véél hout gebruiken- het behoud van onze bossen.

Samen verduurzamen

Dit verantwoorde bosbeheer vinden wij bij NOESK belangrijk. Daarom zijn we aangesloten bij PEFC (Programme for Endorsement of Forest Certification). Met dit PEFC- keurmerk kunnen we hout aanbieden uit duurzaam beheerde bossen, waar selectief gekapt wordt en waar voor elke gekapte boom een nieuwe wordt teruggeplant. Dit doet PEFC Nederland samen met overheden, bedrijven en regionale organisaties. 

FSC-kwaliteitshout

NOESK beschikt ook over het FSC (Forest Stewardship Council) keurmerk. Dit betekent dat we verschillende soorten FSC hout kunnen leveren dat aan strenge internationale eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer. Dit FSC-hout is een bewuste keuze omdat het bijdraagt aan vermindering van de CO2-uitstoot. Met het gebruik van dit hout wordt het behoud van bossen gestimuleerd en de verantwoorde manier van produceren bevorderd. 

Het verschil maken

Doordat we bij NOESK bij voorkeur kiezen voor hout met een keurmerk zoals FSC of PEFC, stimuleren wij de ontwikkeling van de handel in verantwoord en duurzaam kwaliteitshout. Dit heeft een positief effect op de lokale gemeenschappen rondom de bossen dankzij de economische voordelen die hieruit voortvloeien, zoals meer werkgelegenheid.

Zelfstandige houtimport

Bij NOESK hechten wij veel waarde aan kwaliteitshout uit duurzaam beheerde bossen. Deze bewuste keuze garandeert ons dat de productieketen duurzaam en transparant is. Omdat we zelfstandig onze houtsoorten importeren hebben we volledige controle over de materialen waarmee we werken. NOESK beschikt over een grote eigen voorraad van verschillende houtsoorten. Het zelfstandig importeren van kwaliteitshout kenmerkt een aantal praktische voordelen voor u:

  • Kwaliteitshout uit eigen import is betaalbaar
  • Beschikking over een grote eigen voorraad
  • Snelle levering vaak mogelijk
  • Volledige controle over de keten, wat ten goede komt van de kwaliteit
  • Ruime keuze in soorten, afmetingen en afwerkingen

Samenwerken met NOESK betekent dat u bewust kiest voor verantwoord kwaliteitshout en bijdraagt aan een duurzamere toekomst.