Bekijk ook NOESK
Prefab

Houten gebinten

Nostalgisch vakmanschap

Het dak van oude Nederlandse boerderijen wordt vaak gedragen door een houtconstructie met gebinten. Deze bestaat uit vrijstaande eiken houten spanten verbonden door dwarsbalken. Zo’n constructie noemen we in de regel een ‘gebintconstructie’. Ditzelfde geldt voor woonhuizen met een houten skelet; alleen maken daar de dragende stijlen vaak deel uit van de zijwanden. Ook zowel grote als kleine oude (kap)schuren hebben vaak een dergelijke constructie van gebinten. Het bouwen met behulp van gebintconstructies is een eeuwenoude techniek die haar oorsprong vindt in de Middeleeuwen. Als ze het toen al deden en nu nog steeds, dan zegt dat wel iets, niet?

Meer over houten gebinten

Restauratie

NOESK is de specialist op het gebied van gebintconstructies. Maar een houten draagconstructie is niet alleen iets voor een nieuwe woning. Laat de gebintconstructie in uw eeuwenoude pand door NOESK restaureren. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we waar we in een dergelijk monumentaal pand op moeten letten. Na de restauratie van uw gebintconstructie hoeft u jarenlang niet meer om te kijken naar de houten draagconstructie.

 

Bekijk ook de reportage die het Limburgse TV L1 maakte van een bijzonder restauratieproject van een monumentale boerderij in de buurt van Venlo waarbij NOESK de originele gebintconstructie tot in details heeft nagemaakt.

Reportage bekijken -  Restauratieproject bekijken

Meer informatie

Nieuwbouw

Wanneer u aan gebintconstructies denkt, denkt u waarschijnlijk aan traditionele boerderijen. Dat is begrijpelijk en komt inderdaad ook veel voor, maar origineel gebintwerk wordt tegenwoordig ook steeds meer toegepast in nieuwe, karakteristieke woningontwerpen. Want een houten gebintconstructie is met afstand de meest duurzame manier om een huis op te bouwen.

Meer informatie

Renovatie

Al in de Middeleeuwen werden gebintconstructies gebruikt bij de ontwikkeling van bouwwerken. Als u een specialist als NOESK in de arm neemt, kunt u deze eeuwenoude techniek bovendien ook toepassen in uw nieuwe woning of bestaande gebintconstructies laten renoveren. Door vakmanschap en innovatieve oplossingen te combineren, produceren we eiken houten spanten en complete constructies van hoogwaardige en constante kwaliteit.

Meer informatie