Restauratie van oude gebinten

Uw woning, buitenverblijf of schuur ademt karakter met oude houten gebinten. U ziet ze voornamelijk bij oude gebouwen die historie ademen. Maar ook in de moderne architectuur worden oude houten gebinten steeds vaker toegepast. En niet alleen voor een landelijke sfeer. 

Monumentale panden, waaronder oude kerken of boerderijen, bestaan vaak uit oude eiken gebintconstructies die meer dan honderd jaar oud kunnen zijn. Oude eiken gebinten leven en geven de constructie het karakter, en dat wilt u vanzelfsprekend behouden. NOESK is specialist in het herstellen of reproduceren van oude gebinten op maat, met behoud van de originele uitstraling.

Oude gebinten met authenticiteit

Wij bij NOESK vinden het belangrijk dat de authenticiteit van een monument, woning of schuur met oude gebinten in ere blijft. Oude gebinten restaureren is belangrijk bij verrotte of oude houten gebinten. Het team van NOESK vervangt de delen van het gebint die niet meer goed zijn of vervangt het gehele gebint. In samenspraak kiezen we de nieuwe terug te plaatsen gebinten. Op deze manier blijft de authenticiteit van de oude gebintconstructie bestaan en zorgen wij dat de nieuwe gebinten zo goed mogelijk passen bij de oude constructie.

Herstellen van oude gebinten in de praktijk

Benieuwd naar de gebinten die we al hebben mogen herstellen? Neem een kijkje bij ons renovatieproject van een monumentale boerderij in Venlo. Deze afgebrande boerderij is volledig opnieuw opgebouwd, waarbij de nieuwe constructie is opgetrokken uit eikenhout met authentieke pen- en gatverbindingen en gebogen spanten.

Oude gebinten van NOESK

NOESK combineert ambachtelijk handwerk met het gebruik van moderne oplossingen. Wij beschikken onder andere over een unieke 5-assige CNC-bewerkingsmachine die alle denkbare vormen van een oud gebint kan zagen of frezen. Onze constructies worden nauwkeurig ingemeten en met de grootste precisie geplaatst. Onze mensen beschikken over vakmanschap en kennis van oude houten gebinten. De combinatie hiervan zorgt voor een constante kwaliteit waarbij de karakteristieke en authentieke uitstraling van uw constructie na de restauratie behouden blijft.

Specialist in oude gebinten restaureren

U heeft een woning, monument, oude boerderij of schuur met oude gebinten en bent op zoek naar een expert? Dan bent u bij NOESK aan het juiste adres. NOESK is gespecialiseerd in het restaureren van oude gebinten van bijvoorbeeld eeuwenoude, monumentale panden. Door uw gebintconstructie te laten restaureren door NOESK kan de draagconstructie van uw woning, boerderij of schuur weer jarenlang mee. Benieuwd naar de mogelijkheden of vrijblijvend advies ontvangen? Neem gerust contact met ons op.