Houten schuurwoning bouwen

Dé nieuwe woontrend, afgeleid van het landelijk wonen: wonen in een houten schuurwoning. Fietsend of rijdend door het land bent u vast wel eens een houten schuurwoning tegengekomen. Bij NOESK noemen we dit ook wel een schuurhuis of boerderijwoning. In deze houten schuurhuizen worden veel kenmerken gecombineerd waaronder een landelijke uitstraling, eenvoud en ruimte. Schuurwoningen kenmerken een eenvoudig en lang dak met houten frame aan de buitenkant. De woning krijgt hierdoor een landelijke uitstraling. 

Dankzij de eenvoudige vorm blijft er meer ruimte aan de binnenkant van de woning over en biedt dit een unieke, eenvoudige beleving aan de bewoner. Grote raampartijen en een vide in de woonkamer zorgen voor het gevoel van ruimte bij binnenkomst. Het houten skelet van de woning wordt benadrukt door de robuuste eikenhouten gebinten. Veel ruimte voor lichtinval is kenmerkend voor een schuurhuis. 

Sfeervolle houtskeletbouw schuurwoning

NOESK bouwt exclusieve houtskeletbouw schuurwoningen op maat. Onze gebintconstructies bestaan uit duurzame houten spanten en gordingen. Met een schuurwoning kunt u op een creatieve manier traditionele vormen combineren met een moderne uitstraling. Van binnen kunt u de houten schuurwoning afwerken op iedere denkbare wijze. Alle mogelijkheden worden simpelweg alleen beperkt door de ideeën van u of de architect. Het eikenhouten skelet 

Voordelen van bouwen met hout

Bouwen met hout kenmerkt vele voordelen. Zo bouwt NOESK altijd met hout wat komt uit verantwoord beheerde bossen. Daarmee maakt u een bewuste keuze voor FSC-gecertificeerd hout en weet u zeker dat u een duurzame beslissing maakt. Houtskeletbouw is redelijk licht, hierdoor heeft u minder kosten aan een stevige fundering. In veel gevallen is er zelfs geen fundering nodig en kan de ruimte onder de houten schuurwoning dienen als kruipruimte met natuurlijke ventilatie. Hout absorbeert geluid, wat zorgt voor akoestisch comfort en extra rust in huis. De houten gebinten bieden een dragende functie en dienen tegelijkertijd als kozijn voor de grote glaspartijen. Dankzij de oersterke houten gebinten ontstaat een gezond leefklimaat met een optimale luchtkwaliteit. Dat is een van de vele positieve eigenschappen van bouwen met houten gebinten.

Robuuste houtskeletbouw schuurwoning bouwen

U wilt een warm en comfortabele woning in de winter en in de zomer de warmte buiten houden. Kies voor een houten schuurwoning van NOESK, gebouwd met robuuste eikenhouten gebinten en traditionele pen- en gatverbindingen. Exclusiviteit en een tijdloos karakter in één. Het ontwerpen van een houten schuurwoning gaat veelal hand-in-hand met een energiezuinige constructie. Maar ook bij vernieuwbouw komen dit type duurzame woningen steeds vaker voor. 

Een houten schuurwoning van NOESK wordt altijd samen met u ontworpen. Omdat iedere locatie en wens anders is, bieden wij geen standaard configuraties. Het vakkundige en enthousiaste team van NOESK gaat graag voor u aan de slag. Kies voor rust en eenvoud in een landelijke sfeer, met een houtskeletbouw schuurwoning van NOESK.