Houten hooiberg op maat

Een houten hooiberg is door de eeuwen heen altijd onmisbaar geweest op het terrein van een boer. Een hooiberg, steltenberg of paalschuur kon namelijk verschillende doeleinden hebben. Vroeger bestond de hooiberg uit een verstelbaar dak dat langs de palen (roeden) op en neer kon bewegen: een zeer functionele eigenschap wanneer de hoeveelheid hooi of stro aangevuld werd. De houten hooiberg diende als een opslagplaats voor het stro en bij slecht weer vaak ook als droge schuilplaats voor de dieren.

Bij NOESK maken we al jarenlang houten hooibergen in alle soorten en maten. Dit doen we met mooie eikenhouten gebintconstructies, want dat is waar we goed in zijn. Hooibergen bouwen we van eikenhout omdat eiken zeer goede eigenschappen heeft die passen bij een houten hooiberg.

Gebruik van de eikenhouten hooiberg

De functionaliteit van een eikenhouten hooiberg is door de jaren heen flink veranderd. Tegenwoordig dient het steeds vaker als carport, tuinhuis, poolhouse of buitenverblijf. Ze worden vooral geplaatst vanwege de mooie uitstraling. Want ondanks dat deze moderne varianten vaak niet meer de ‘oude’ functie hebben om hooi op te slaan, zijn ze nog wel een echte eyecatcher voor in uw tuin. Wilt u wel een houten hooiberg bouwen met de traditionele functie? Geen probleem! We denken graag met u mee over hoe we het karakter écht kunnen toevoegen aan uw eikenhouten constructie.

Voorbeelden van hooibergen vindt u op onze projecten pagina.

Houten hooiberg bouwpakket

Zelfstandig aan de slag? Kies voor een prefab zelfbouwpakket van NOESK. Hiermee kunt u uw houten hooiberg zelf opbouwen en afmonteren. Onze houten hooiberg zelfbouwpakketten zijn voorzien van nummering, technische tekeningen en werkmaterialen. Wij bouwen de hooiberg bouwpakketten nog steeds alleen op aanvraag en op maat; een standaardoplossing kennen wij niet. 

Kwaliteit en maatwerk hooiberg van hout

Bij alle projecten van NOESK wordt eerst samen met u naar uw wensen gekeken. De hooiberg wordt met de grootste zorg en precies op maat voorbereid in onze eigen werkplaats. De medewerkers van NOESK zijn specialisten op het gebied van houtbewerking. Met hun jarenlange kennis en ervaring zorgen zij ervoor dat elk project aan alle vooraf gedefinieerde wensen voldoet. Door gebruik te maken van eeuwenoude pen-en-gat verbindingen waarborgen wij ook nog eens de degelijkheid en levensduur van onze oersterke hooiberg constructies.

Levensduur van een houten hooiberg

Waar wij bij NOESK altijd naar streven is een maximale levensduur van onze opgeleverde constructies. Zo heeft een hooiberg of paalschuur van NOESK gegarandeerd een lange levensduur: dit komt omdat bij al onze projecten gebruik gemaakt wordt van de hoogste kwaliteitseisen, duurzame materialen en een sterke constructiewijze. NOESK is specialist op het gebied van gebintconstructies, die als basis dienen voor de bouw van uw houten hooiberg. Voor de bouw van uw hooiberg kunt u kiezen uit verschillende houtsoorten zoals douglas of eiken. Het gebruik van deze duurzame materialen garandeert een lange levensduur. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een houten hooiberg, hooiberg overkapping of een hooiberg als prefab bouwpakket? Bekijk onze projecten of neem vrijblijvend contact met ons op. We voorzien u graag van advies op maat!

Prefab bouwpakketten voor aannemers

Wist u dat NOESK dé specialist is in prefab zelfbouwpakketten? Perfect voor de aannemer, hovenier en (semi-) professional!
Neem contact op