Bekijk ook NOESK
Prefab

Woningen

Houten gebinten voor uw woning of boerderij
Kwam u op deze pagina nadat u zocht op houten gebinten voor in uw woning? Of omdat u iemand sprak die een woning of boerderij met houten gebinten door NOESK liet bouwen? In beide gevallen zit u goed, want NOESK is de specialist op het gebied van authentieke (eiken)houten gebintconstructies.

Gebinten maken we al sinds jaar en dag
NOESK heeft jarenlange ervaring in de bouw van authentieke eikenhouten gebintconstructies. Deze ervaring gebruiken we voor de vervaardiging van onze luxe houten schuren, carports en garages, maar ook voor complete woningen of boerderijen. De meest gebruikte gebinttypen zijn de anker- en tussenbalkgebinten en de dekbalkgebinten. Wat daarbij veel toegepast wordt is het creëren van een overstek, waarbij men de gebintbalken over de gebintstijlen heen laat steken, vaak ondersteund door een overstekschoor. Dit geeft de boerderij of woning een nog ruimtelijker en imposanter aangezicht.

Gebintconstructies van de bovenste plank
Als u aan gebintconstructies denkt, denkt u wellicht aan traditionele boerderijen. Dat is begrijpelijk, maar origineel gebintwerk wordt tegenwoordig ook toegepast in nieuwe woningen. NOESK maakt houten gebinten, dwarsgebinten, spanten en gordingen aan muren en daken die voor deze constructies nodig zijn. Dat doen we deels met een unieke 5-assige CNC bewerkingsmachine voor het frezen van het houtwerk. Het voordeel van deze unieke machine is een hogere productiviteit, gecombineerd met een hogere nauwkeurigheid. Wist u dat zelfs de meest ingewikkelde tekeningen voor 90% met deze machine gemaakt kunnen worden? De afwerking en controle wordt daarna natuurlijk nog altijd met de hand uitgevoerd door een van onze specialisten.

Houten balken en spanten in uw woonkamer
Tussen, op en tegen de houten balken, spanten en gordingen worden de muren, plafonds en daken bevestigd. Dat is onderdeel van onze werkwijze. De rest van het huis hoeft niet perse van hout te zijn, maar dat kan wel. Op deze manier bouwen we niet alleen boerderijen of meer traditionele woningen vanaf de grond op, maar passen we de gebintconstructies ook toe in moderne lofts voor een luxueuze uitstraling. ‘Een unieke woning met een luxueuze, landelijke sfeer en een solide constructie’. Dat is hoe we een woning met origineel houten gebintwerk zouden omschrijven.

Renoveren van gebintconstructies
Geen nieuwe woning, maar wel verbouwplannen? Ook bij de verbouwing of renovatie van uw bestaande woning kunt u kiezen voor gebintwerk. NOESK richt zich ook op het renoveren, aanvullen en repareren van oude houtconstructies. Daaronder vallen ook renovaties van eeuwenoude monumentale panden. Moeten de oude spanten van uw balkenplafond worden vervangen? Wij voeren met regelmaat soortgelijke renovaties uit. We weten dus exact waar we op moeten letten in een dergelijk pand. Met uiterste precisie meten we de balken en spanten in die na vervaardiging worden geplaatst. Zijn er meerdere opties? Samen met u kijken we altijd naar de beste oplossing voor uw woning.

Een échte NOESK

NOESK ontwerpt, maakt en bouwt robuuste eikenhouten gebintconstructies. Constructies met een eigen gevoel, en aandacht voor detail.

In onze zagerij werken vakmensen die dagelijks de mooiste bouwwerken maken: met hun handen, maar vooral met hun hart. Een echte NOESK is verkrijgbaar bij Willemsen Hout in Opheusden.

Wilt u ook eigenaar worden van een echte NOESK? Neem dan contact met ons op!